A BCZ Site

Het mondmasker moet na elk gebruik van 4 uur, gedurende 30 minuten op 60 graden gewassen worden met wasmiddel om het virus te inactiveren. Laat het vervolgens goed drogen vooraleer je het opnieuw gaat dragen. Het kan daarom handig zijn om minstens twee maskers aan te kopen om een reserve in huis te hebben.

Om het mondmasker te bewaren kies je een vaste propere plaats. Dit kan een afwasbaar bewaarbakje zijn, een washandje of stoffen zak. Bewaar je mondmasker echter niet in de koelkast of vriezer, dit maakt het virus niet onschadelijk. Vergeet bovendien niet steeds je handen te wassen of ontsmetten bij elke handeling!

Is een filter nodig en hoe bevestig ik een filter in mijn mondmasker?

De overheid raadt het gebruik van een filter aan voor extra bescherming, omdat op die manier de lucht die je in- en uitademt nog beter gefilterd kan worden. Ook in de Tadaaz mondmaskers is er ruimte voorzien tussen de buitenste en binnenste laag om een filter te plaatsen. Gebruik hiervoor één van de twee filters die de federale overheid ter beschikking stelt.

 

  1. Was je handen grondig voor je de filter uit de verpakking haalt.
  2. Bij de Deltrian-filter knip je de 4 randen van de verpakking langs de knipnaden open, bij de Sioen-filter haal je de filter voorzichtig uit zijn enveloppe.
  3. Naai plooitjes in het filterdoekje en knip het filterdoekje op maat.
  4. Schuif de filter langs boven in het masker. Zorg ervoor dat de filter zich niet dubbel plooit, anders krijgt dat stukje van het masker geen filtering.

Kan ik de filter wassen en hergebruiken?

Ook de filter kan je wassen en hergebruiken. Als je een filter hebt toegevoegd aan je mondmasker, laat de filter dan in het masker zitten en stop het geheel in de wasmachine na gebruik. Was het masker minstens 30 minuten op 60 graden en laat het masker vervolgens aan de lucht drogen. Haal de filter er enkel uit indien nodig.

 

Mondmasker wassen

Gepersonaliseerde mondmaskers voor bedrijven

Gaan jouw werknemers binnenkort weer aan de slag op kantoor? Schenk elk van hen dan een mondmasker, zodat ze veilig kunnen werken. Op Tadaaz.be kan je kiezen uit een aantal effen mondkapjes, door onze ontwerpers bedachte designs, of je volledig eigen ontwerp mondmasker maken met je bedrijfslogo, tekst en/of foto.

Readmore: Hoe draag ik mijn mondmasker

§4 · July 9, 2020 · Journal · · [Print]

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.